WaveforMe

Eu și unda mea norocoasă

Magda Cernea - psiholog/audiolog/dramaterapeut

Mă simt obosit… stresat… nemulțumit… plictisit. M-am săturat de școală! M-am săturat de teme! M-am săturat de ritmul ăsta amețitor în care trăiesc zi de zi! Numai pot și gata!

Mă duc la mine în cameră, îmi pun căștile și nu vreau decât să ascult muzica mea preferată și să fiu lăsat în pace! Mă simt copleșit de toate! Mereu școală, teme, drumuri, meditații și în fiecare zi o iau de la capăt. Parcă mereu mă învârt în același cerc din care nu mai pot ieși și parcă nu mai am timp nici să respir. Simt că aș face cu totul altceva… ceva care să-mi placă cu adevărat! Eu știu despre mine că sunt creativ, că am multe idei interesante, iubesc să desenez, să dansez, să mă manifest așa cum simt s-o fac! Simt nevoia să evadez!

De când cu pandemia asta, parcă totul a luat-o razna: întâlnirile cu prietenii s-au redus substanțial, discuțiile de la școală abia pot să le înțeleg din cauza măștilor ăstora nesuferite pe care nu le mai suport, totul e diferit. Atunci când nu înțeleg, prefer să mă retrag decât să creadă ceilalți că sunt un fraier. Pe unde merg, atmosfera este stresantă, lumea din jur este nemulțumită, neliniștită, agresivă.
Observ mulți oameni furioși care-și pierd repede răbdarea oriunde s-ar afla: la magazin, în autobuz sau pe stradă. Mi-e teamă să nu devin și eu ca ei! Trebuie să fac ceva!
Trag aer în piept, stau tolănit în patul meu și ascult postul meu de muzică preferat. Nu mai am chef nici de tiktok, nici de facebook, nici de insta. Căștile îmi stimulează la maxim procesoarele de sunet astfel că simt cum muzica îmi inundă trupul ca și cum ar fi doar a mea. Mmmmm!…. Deja mă simt mult mai bine!

Oh! Dar stai! Iarăși intră publicitatea când îți este lumea mai dragă! Fantastic!
Chiar în mijlocul melodiei mele preferate! Cum își permit?! Uite! Nici măcar să ascult muzică nu pot fără să fiu deranjat! Trag adânc aer în piept pentru că mi-am propus să nu mă enervez deși am 100 de motive! Voi asculta toate reclamele, deși le știu pe dinafară! O iau ca pe o provocare să văd cât rezist. După primele două simt că-mi zvâcnesc tâmplele! Enervant de-a dreptul! Stai așa! Ce zice? Proiect…adolescenți…implant cohlear… Cum? Despre ce este vorba? Incerc să fiu atent și să deslușesc anunțul. Prea târziu! Gata! S-a terminat. Vezi, așa-ți trebuie Gogule dacă nu ești atent! Așa-mi zice și profesoara de română din când în când….

Părea ceva interesant. Se pare că nu am altceva de făcut decât să aștept următoarea pauză publicitară! N-am crezut vreodată că voi ajunge să-mi doresc asta! Sunt caraghios de-a dreptul! Oricum, până atunci măcar îmi umplu timpul cu un lucru plăcut. Ascult din nou muzică. Întotdeauna trebuie privită partea plină a paharului, așa-mi spune mama.

Ah! Stai așa! Urmează pauza publicitară. Acum sunt pregătit cu hârtie și creion, gata să-mi notez toate informațiile importante. Uaaaau: WaveforMe, proiect internațional, adolescenți, implant cohlear, ateliere creative gratuite on-line, artă,  cultură, muzică, expoziții itinerante, platformă on-line, influenceri, rețea internațională, office.waveforme@gmail.com.

Acum că mi-am notat adresa de contact, abia aștept să scriu repede un mesaj și să le spun celor din proiect că-mi doresc din tot sufletul să mă înscriu, să-mi păstreze și mie un loc. Un loc doar pentru mine! Îmi place asta! WaveforMe… adică doar pentru mine! O undă doar pentru mine! Poate fi o undă radio, radar sau microundă. Știai că viteza de propagare a undelor este egală cu viteza luminii? Eu știu. Am învățat la fizică. Mă simt deja important, simt că zbor printre galaxii deși nici
măcar nu știu dacă voi fi acceptat în proiect! Dacă ar fi să o pictez, mi-aș imagina-o luminoasă, în culori calde și forme rotunjite. Dar stai așa! Dacă stau bine să mă gândesc, în limba engleză ”wave for me” înseamnă că mă chemi și-mi faci cu mâna, deci mă accepți așa cum sunt și dorești să ne cunoaștem și poate să devenim chiar prieteni. Îmi și imaginez cum îmi pot face prieteni noi în cadrul atelierelor creative sau măcar să îi pot revedea pe cei vechi pe care nu i-am mai vazut din tabere, de-acum doi ani. Ca să nu mai zic că pot cunoaște adolescenți din străinătate cu care voi putea coresponda în limba engleză. Dar cum ar fi să le arăt tuturor ce talentat sunt la desen, iar creațiile mele să fie înșiruite în cadrul expozițiilor itinerante?

Pfaaaa! Ce descoperire! Parcă sunt revigorat și mi-a trecut orice umbră de oboseală. Cu entuziasmul de acum, mă pot apuca chiar de teme. Scriu mesajul pentru ”WaveforMe” și mă apuc de teme. E o idee bună asta, până nu-mi piere cheful. Dacă-mi fac temele, va trece timpul mai ușor până voi primi răspunsul de acceptare sau respingere. Suspansul e maxim! Imediat ce voi afla, îți voi spune și ție. Până atunci ”Don’t disturb me”, va scrie pe hartia atârnată de clanța ușii camerei mele. Salutare!

Read Comments

Leave a comment