WaveforMe

De vorbă cu Gál Katalin, președinta Asociației Perspective pentru copiii hipoacuzici din România

1. Ce v-a facut sa acceptati propunerea de a participa in calitate de partener la organizarea proiectului WaveforMe?

Calitatea. Participând în calitate de partener la proiectul Ampenta Sunetului am avut oportunitatea de a cunoaște echipa care este alături de Magda și mă simt onorată că am putut participa ca partener și în acest proiect.

2.Care este contributia dumneavoastra in acest proiect?

Mediatizarea proiectului și informarea participanților potențiali de oportunitatea de a face parte din acest program genial, precum și prezentarea proiectului în revista asociației noastre, Perspective.

3.Care considerati ca ar fi motivele pentru care astfel de proiecte ar trebui derulate pe termen lung?

Efectele acestor proiecte sunt multimodulare: tinerii hipoacuzici implantați sau cu aparate auditive își găsesc o cale comună de comunicare, se pot autorealiza prin metodele variate folosite, pot arăta totul ceea ce sunt și ajung mai încrezători în propriile puteri. În acest sens termenul de derulare este extrem de important, procesul de autocunoaștere și de dezvoltarea abilităților personale, precum și construirea și întreținerea relațiilor interpesonale necesită timp. 

4.Cum ati perceput derularea proiectului pana in momentul de fata si care dintre etapele de pana acum considerati ca au fost de impact?

Proiectul a fost derulat într-un mod foarte reușit, cu profesionalism. După părerea mea prezentarea momentelor din timpul workshopurilor precum și podcasturile au fost de impact. 

5.Ca si partener de proiect care a fost feedback-ul inregistrat pana acum?  

Proiectul WaveforMe este un proiect care a umplut un gol imens  în domeniul dezvoltării personale a tinerilor hipoacuzici implantați cohlear sau purtători de aparate auitive. 

6.Care considerati ca sunt ariile in care copiii si tinerii hipoacuzici purtatori de implant cohlear/proteze auditive ar trebui sprijiniti?

Autocunoașterea, dezvoltarea personalității, activitatea de advocating individual dar și comun, recunoașterea și exprimarea propriilor sentimente.

7.Ca si ONG considerati ca dezvoltarea unui astfel de proiect pe plan national si international ar putea fi sustenabila?

Da, sunt convinsă. 

8.Daca ati fi initiatorul unui proiect de anvergura internationala ce foruri ati implica in organizarea lui si catre ce fel de parteneri v-ati indrepta? 

Toate asociațiile naționale din domeniu, pe plan international CIICA.

9.Cum vedeti influenta si implicarea mai multor asociatii in astfel de proiecte?

Mai multe asociații înseamnă informații împrăștiate pe o rază mai mare, ca urmare participarea mai multor tineri în astfel de proiecte. Totodată o echipă mai vastă are o viziune mai complexă asupra proiectului. 

10.Din experienta avuta prin participarea in cadrul proiectului WaveforMe, in ce mod ati dori sa va aduceti aportul in organizarea unor proiecte similare?

În cazul unor proiecte similare am putea lucra tot pe segmentul de informare, de mediatizare  folosind revista Perspective și website-ul asociației noastre precum și cu participarea activă a specialiștilor din partea asociației.

Read Comments

Leave a comment